Video Marketing

Betover je doelgroep met een video

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
img
Icoon
Video Strategie
Of het nou om een simpele intro video gaat of een volledige bedrijfsprofiel video inclusief interview, wij zorgen ervoor dat de boodschap duidelijk is.
Icoon
Promotie and Publicatie
Na de laatste scene wordt de video bewerkt daar waar het nodig is voor promotie en wordt het gepubliceerd op verschillende platforms.
Icoon
Script
Het script schrijven is een essentieel onderdeel van het process. Wij werken met verschillende studio's om dit te realiseren.
Icoon
Analyseren En Rapporteren
Nadat de campagne is afgerond zullen we weer aan tafel gaan zitten om te kijken wat voor impact het heeft gehad en hoe we dit opnieuw kunnen herhalen voor toekomstige campagnes.

Er zijn wel honderden verschillende manieren waarop je een interessante video kunt maken, en dat is ook wat video marketing zo aantrekkelijk maakt. Je kunt het helemaal eigen maken. Ook is het een van de makkelijkste manieren om jouw bericht te vertellen aan jouw doelgroep. Wanneer mensen lekker op de bank hangen kijken ze al snel filmpjes zonder dat ze hier bewust mee bezig zijn.

 

wat is video marketing?

Bij videomarketing maak je dus gebruik van video's. Toch is dit niet hetzelfde als een reclamevideo. Natuurlijk, je probeert bij allebei de dingen een boodschap over te brengen op het publiek, maar een marketingvideo wordt gericht ingezet en alleen getoond aan een potentiële doelgroep. Een reclamevideo laat mensen toch wel eens verplicht voelen om deze te kijken terwijl het bij videomarketing zo is dat jouw doelgroep er oprecht interesse in heeft.

Soorten marketing video's

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je een video kunt maken, dus ook een marketing video. Waar moet je dan beginnen met zo'n video? Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Bedrijfsvideo
  • Voorstelvideo
  • Storytelling
  • Introductievideo
  • Testimonialvideo
  • Vlog

Wat is belangrijk bij een marketing video?

Natuurlijk zijn er hier ook een aantal punten die het meest belangrijk zijn om een succesvolle video campagne op te zetten. Een van deze punten is de lengte van de video.

Om een of andere reden hebben mensen steeds minder aandacht en zullen langere video's dan ook weinig effect hebben. Hou vooral het platform waarop je de video plaatst in gedachte wanneer je een video maakt. Korte video's zijn helemaal in op platforms zoals Facebook en Twitter, terwijl langere video's het ook prima doen op social media zoals LinkedIn. Het voordeel is wel dat een korte video vaak goedkoper is kwa advertentiekosten. Bedenk wel hoe je zo goed mogelijk jouw boodschap kunt overbrengen in een aantal seconden bij een korte video. 

Maak de video persoonlijk

Je wilt meer betrokkenheid creëren met jouw doelgroep. Het is daarom ook belangrijk dat je de video persoonlijk maakt en jouw doelgroep op een persoonlijk niveau aanspreekt. Een introductievideo is hierbij een ideaal begin. Zo kun je bijvoorbeeld laten zien met wie de klant te maken heeft en wie jullie als persoon zijn. Een algemene video kan snel vergeten worden, maar een persoonlijke video maakt meer indruk en blijft langer in het geheugen hangen. Interactie met jouw doelgroep is ook onmisbaar. Hierdoor kun je meer betrokkenheid creëren bij jouw doelgroep. Stel bijvoorbeeld een vraag en laat jouw doelgroep hierop reageren in de reacties.

Waar ga je de video plaatsen?

Er zijn een groot aantal plekken waar je de video kunt plaatsen. De meest vanzelfsprekende is YouTube. Wist je dat YouTube onderdeel is van Google? Wanneer je dan SEO toepast op jouw video is er een grote kans dat deze bovenaan Google komt te staan. Tevens is YouTube ook de op 1 na grootste zoekmachine ter wereld. Maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere plekken waar je jouw video kunt plaatsen. Elk groot social media platform heeft de mogelijkheid om een video te plaatsen.

Elk platform heeft zo ook zijn eigen gebruikers met verschillende doelgroepen. Je zult dan ook op elk platform een andere stijl moeten aanhouden. Waar het op LinkedIn loont om professioneel te praten met anderen, is het op Facebook allemaal juist weer heel informeel. Het is belangrijk om uit te zoeken welke stijl het beste werkt bij elk platform. Kan jouw bedrijf zich aanpassen aan deze stijl, of past het totaal niet bij het uiterlijk wat je probeert uit te stralen? En wat voor informatie vinden de gebruikers van het platform interessant? Doe goed je onderzoek hiernaar voordat je zomaar iets plaatst. Korte video's werken bijvoorbeeld het beste op Instagram, terwijl video's van vijf tot zeven minuten weer hartstikke goed werken op YouTube. Het is dus verspilling van je tijd om één video te maken en deze op alle social media platforms te plaatsen.

Social media

Er wordt verwacht dat het bekijken van video's voor ongeveer 82% van het internetverkeer zal zorgen in 2020. Als we lekker op de bank aan het hangen zijn dan klikken we vaker op filmpjes, en een filmpje op YouTube bekijken kan al snel leiden naar een sessie van 3 uur. 

Wanneer mensen een bericht met tekst interessant vinden, dan wordt hier vaak niets mee gedaan. Af en toe wordt er een 'like' of reactie geplaatst als het een spraakmakend onderwerp is, maar meestal lezen de mensen het en gaan ze weer door. Video's, daarentegen, worden 1200% vaker gedeeld. Als jouw doel dus is dat jouw naamsbekendheid vergroot wordt, en mensen jouw content gaan delen, dan zou het goed zijn om meer op de video aspect te gaan focussen.

Statistieken

Op dit moment is het zo dat 64% van de consumenten eerder iets zal kopen als ze er een video over gezien hebben. De video zorgt ervoor dat er vertrouwen opgebouwd wordt in het product. Het is dan ook niet raar dat 90% van de kijkers aangeeft dat video's waarin producten worden weergegeven een belangrijke beslissingsfactor zijn.

Veel mensen kijken video's op Facebook met het geluid uit. Zo'n 85% van de gebruikers heeft aangegeven dit te doen. Bekijk dus ook manieren waarop je jouw bericht duidelijk kan maken zonder geluid. Subtitels of grafieken kunnen hierbij een optie zijn.

MKBWebDesk

Natuurlijk vraag je je nu af wat wij hierin kunnen betekenen voor jou. Het antwoord is heel simpel: alles. Wij werken samen met jou om de video te produceren van begin tot eind. Denk hierbij ook aan het script schrijven, bewerken van de video en het publiceren ervan. Naderhand zullen wij weer bij elkaar komen om de statistieken te bekijken en eventuele verbeteringen te bespreken.

Video promotie dat gewoon werkt

Tijdloos en toekomstbestendig in 4K

Bedrijfsfilm maatwerk voor elke budget, neem vrijblijvend contact met ons op en u zult versteld staan hoe voordelig het kan zijn!.

Bericht verzonden