Webshops

E-commerce op de juiste manier

Maximum ROI per product
Maatwerk
MKB biedt maatwerk aan daar waar het wenselijk of nodig is. Onze programmeurs hebben honderden klanten geholpen met het opzetten van hun webshop.
Magento
Voor klanten met een groot en complexe inventaris maken wij gebruik van de Magento platform. Magento is heel erg veelzijdig, schaalbaar maar het komt inderdaad tegen een prijskaartje. Magento is interessant bij ondernemingen waar de omzet meer dan een miljoen per jaar is.
Wordpress E-Commerce
Meeste van onze klanten kiezen voor deze optie omdat de opstart kosten relatief laag zijn, schaalbaar is tot 1000 producten met gemak. Dit is ook een goede optie als je eenmalig wilt investeren i.p.v. maandelijke kosten aan een 3de partij platform kwijt zijn.

Je kunt op veel verschillende manieren een website maken. Je kunt een blog schrijven voor meer bekendheid, maar je kunt ook een webshop bouwen om omzet te genereren. Een webshop kan voor elk soort product gemaakt worden, en zelfs voor diensten. Maar wat is er allemaal belangrijk om te weten als je een webshop gaat bouwen?

Webshop maken

Als je eenmaal hebt besloten dat je producten of diensten wilt gaan verkopen, dan is het zaak om een webshop te maken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om er een blog naast te doen, maar de webshop is het belangrijkst. Wanneer je een webshop op jouw website hebt staan, kunnen mensen online jouw producten of diensten kopen. Zij doen de betaling online en het geld wordt gelijk naar jouw rekening gestort. Dit is dus ideaal wanneer je graag een winkel wilt beginnen, maar geen zin of mogelijkheid hebt om een pand te huren.

Heeft het nut?

Veel mensen vragen zich af of het überhaupt wel rendabel is om een webshop te starten. Het wordt tegenwoordig steeds populairder om online spullen te kopen, dus de markt is zeker aanwezig. De vraag is echter of jouw webshop kan concurreren met de webshops die al bestaan. Je moet jezelf dus afvragen wat jij kan doen om beter te zijn dan al die andere webshops. Wat maakt jouw webshop bijzonder? Zijn jouw producten uniek, of heb je juist enorm veel aandacht voor de klant? Je moet jezelf niet neerzetten als zomaar een nieuwe webshop. Je moet unieke aspecten hebben om nog indruk te maken tegenwoordig.

Regels rondom een webshop

Het is niet zo dat je een webshop kunt starten en nergens meer naar hoeft om te kijken. Je krijgt als webshop te maken met verschillende soorten regels. Dit zijn ongeveer dezelfde regels als een fysieke winkel. Denk hierbij aan herroepingsrecht etc. Verdiep je eerst in deze regels voordat je aan de webshop begint, het kan namelijk best een afknapper zijn in sommige gevallen.

Wat voor webshop ga je maken?

Je zou denken: een webshop is een webshop. Niets is minder waar. Er zijn verschillende manieren om een webshop te runnen. De meest professionele manier is om jouw voorraad bij de groothandel te halen en deze door te verkopen op jouw webshop. Dit is ook de meest vanzelfsprekende manier. Alles gaat in principe zoals je zou denken.

Tegenwoordig wordt dropshipping echter ook steeds populairder. Dit is een webshop die geen eigen voorraad heeft, en de producten ook niet zelf naar de klant stuurt. Wanneer een klant iets bestelt bij de webshop, geeft de eigenaar van de webshop dit door aan de leverancier. De leverancier zal dan direct vanuit het magazijn dit product weer naar de klant sturen.

Je kunt trouwens ook flink wat verkopen met zelfgemaakte knutsels. Kijk maar eens naar Etsy. Hier worden zelfgemaakte knutsels verkocht, en soms zelfs voor flinke bedragen. Zoals we dus al eerder zeiden, het is mogelijk om echt alles te verkopen via een webshop.

Ook het verkopen van diensten is mogelijk middels een webshop. Hier komt wel het een en ander bij kijken, je moet namelijk zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt voor de dienst voordat je kunt beginnen. Dit kun je doen door middel van een formulier.

Platform

Net zoals je voor een normale website verschillende platforms hebt, heb je dat ook voor webshops. De meeste van onze klanten kiezen voor WordPress. De opstartkosten hiervan zijn relatief laag en je kunt makkelijk tot wel 1000 producten online zetten. Tevens hoef je bij WordPress ook maar een eenmalige investering te doen om de webshop online te krijgen, terwijl dit bij de meeste andere aanbieders een maandelijkse investering is.

Heb je meer dan 1000 producten en een complexe inventaris? Dan maken wij gebruik van Magento. Dit is een veelzijdig platform en is makkelijk te schalen. Natuurlijk zit hier wel een prijskaartje aan vast, maar dat heeft alles te maken met de flexibiliteit van het platform. Magento is interessant voor ondernemingen die meer dan een miljoen euro aan omzet verwachten per jaar.

Marketing

Het is niet zo dat je een webshop online kan zetten en dat de klanten vanzelf komen. Je zult de nodige moeite moeten doen om klanten jouw webshop te laten ontdekken. Denk hierbij vooral aan SEO, maar ook aan marketing. Dit zijn de twee belangrijkste dingen voor elke onderneming die online zichtbaar wilt zijn. Als je ons laat helpen met het bouwen van jouw webshop, krijg je er automatisch marketing ondersteuning bij. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Waarom een webshop van MKBWebdesk

Er zijn zoveel verschillende aanbieders, dus waarom zou je ons per se moeten laten helpen? Wij zorgen voor een goed werkende webshop die goed gevonden kan woorden door nieuwe potentiële klanten. Denk hierbij aan SEO en marketing. Ook de SSL certificaten mogen we natuurlijk niet vergeten. Wij gebruiken een makkelijk CMS voor productbeheer zodat je later alles zelf kan beheren indien gewenst.

Er worden dagelijks back-ups gemaakt zodat je altijd nog een versie achter de hand hebt voor het geval er toch iets mis gaat. Uiteraard is ons doel om de website 24/7 online te houden. Social media integratie mag natuurlijk ook niet ontbreken, dat is namelijk een belangrijk onderdeel van de marketing strategie. Betalingen aan de webshop kunnen gemakkelijk gedaan worden via IDeal, PayPal, Bitcoin en andere betalingsmethoden. Je kunt ook werknemers in dienst nemen om de webshop te onderhouden, wij zorgen namelijk ook voor een werknemer login.

Webshop Opties

  • Makkelijk CMS voord productbeheer
  • Postcode integratie
  • Betalingen zoals IDeal, Paypal, Bitcoin
  • Dagelijkse backups
  • Werknemer login
  • Marketing ondersteuning
  • SEO Vriendelijk
  • SSL certificaten
  • Social Media integratie
  • Amazon, Ebay, Aliexpress  integratie

Begin vandaag nog met online verkoop!

Je online verkoopstrategie is essentieel, wij helpen je ermee

Onze team helpt de perfecte webshop te creëren voor uw producten en diensten.

Bericht verzonden